fbpx

Deputeti Hasani: Parlamenti serb ka qindra miq nga Evropa e bota, por jo edhe nga Shqipëria!

Gazeta proqeveritare serbe “Politika”, dje, më 3 korrik, shkruante se Parlamenti republikan i Serbisë ka dy vjet që nuk e ka formuar një ekip për bashkëpunim me fqinjin e saj jugor, Shqipërinë, shkruan Sevdail Hyseni nga Presheva për portalin Koha.net.

Nga e njëjta gazetë, gjithashtu, bëhet e ditur se “Tani për tani, 14 tribuna kombëtare duan të jenë pjesë e këtij grupi parlamentar dhe kandidati për postin e presidentit është Fatmir Hasani, nga Partia për Veprim Demokratik, i vetmi deputet shqiptar në legjislaturën serbe”.

Parlamenti serb ka grupe miqsh nga qindra vende të Evropës dhe në botë, por mes tyre në këto dy vjet nuk është Shqipëria. Ky lloj bashkëpunimi ndërmjet deputetëve serbë dhe shqiptarë merret vesh se do të themelohet vetëm në ditët në vijim, thekson deputeti Fatmir Hasani, për gazetën beogradase “Politika”,

Deri më tani, nuk kishte shumë interes për krijimin e një ekipi që do të punonte me fqinjin jugor, i deklaroi gazetës “Politika” deputeti shqiptar nga Lugina e Preshevës në Parlamentin e Serbisë, Fatmir Hasani.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close