fbpx

Mrekullitë kombëtare mahnitën publikun e huaj në Tiranë (FOTO)

Në Tiranë më 23 qershor u finalizua me shumë sukses Edicioni i katërt i Festivalit ndërnacional Shqiptar “Urime Talentë të Rinj, Bijë e Bija, Yjet e Nënës Shqipëri”, me staf realizues nga Zamira Mira Korance, Autore e Projektit, Valentina Mrijaj,  Këshilltare Projektit si dhe Albana Jemini Asistente. Ndërkaq President i Festivalit ishte aktori i shquar shqiptar Xhevat Limani. Në cilësinë e kryetares së jurisë ishte Nderi i Kombit, Zonja Margarita Xhepa. Nga anëtarët tjerë të jurisë ishte Mjeshtri i këngës Lekë Pecnikaj, Shefki Salihi ne kategorinë e instrumenteve, Altin Gega koreograf i njohur, Silvana Brace Moderatore e Eventeve.

Nga trofetë e këtij Festivali në kategorinë e këngës më të bukur vendi i parë i takoi Vlora Klevis Hysko, cmimi i  Dytë Kaltësia Kamza, cmimin e tretë  e fitoi Ardena Gjonbalaj nga Plava e Gusia ne kategrone e valles më të bukur. Nga Grupet cmimi  i pare shoqërisë Çmimi Parë Në Valle.Bajram Curri Kosovë. Çmimin e Dytë Grupi Shoqata”Shqipëria” Vlorë Përzgjedhur me “Trofeun si Grup të Intepretimit më të bukur “të 5 Disiplinave që mbart Festivali. .

Në kategorinë e cmimeve për poezinë , cmimi Parē shkoi për Aurora Pashkaj, Çmimi i Dytë Kamuran Kosova, cmimi i Tretë Elbasani, cmimi Dytë Vlora

Në kategorinë e instrumenteve më të bukura, cmimin e  parë e mori shoqata “Zeri, Cmimi i dytë shkoi në Kamëz ndërsa i treti QKF Shoqata”Nënë Tereza” Kryesuar nga Prof Llesh Llesh Gjin Prenga që ju bashkangjitet dhe “Trofeu i Intepretimit më të bukur”të Festivalit. Grupi Intepretimit nga Kopshti Tiranës “Freskia Jetës” kryesuar nga Drejtoresha Dude Lela Selmani, Mësueset 1-Danjela Emiri 2- Pranvera Trumçi. Përfaqsuesja Trandafile Molla e Recitueses nga Italia “Titulli Intepretimit më të bukur”, Shoqatës Shqiptare”Shoqata Emigranti Patra”Greqi kryesuar nga Kristiana Veliu dhe Prof Iliaz Bobaj. Ansambli “Naim Frashri”Fush Kosovë Ju jepet Mirnjohja dhe Trofeu Artistik” të Intepretimit më të bukur të Festivalit me në Krye Korografen Jehona Hasoll. Grupi “Nënë Tereza”Lezh kryesuar nga Llesh Gjin Prenga këngëtarja Ronela Legisi Çmimin e Intepretimit më të bukur. Nga Shoqata “Shqiperia”, Ilirjan Dhima Greqi mori titullin Nderi Artistik. Nga Qkf Has Këngëtarja 5 vjeçare fitoi  Trofeun Artistik për Intepretimin më të bukur ndaj Këngës Liridona, Grupi i “Grave Ëniversale” Prizren. Titulli ju është dhënë të gjithë përfaqsuesve e grupeve pjesmarrëse të 14 shteteve qê përmban Projekti i Festivalit Edicioni 4-tër Tiranë të Dt 23/06/2018 që Fituesit do promivohen me grupe deri me dt 18/07/2018.

Brenda dhe jashtë, njofton, këshilltarja e shoqates “Jehona Shqiptare”  Valentina Mrija.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close