fbpx

Në vit ka rreth shtatë kafshime nga gjarpërinjtë në Tikvesh

Rreth shtatë kafshime nga gjarpërinjtë në mesatare ka në vit në Tikvesh. Kështu ka thënë për MIA-n kirurgi Dano Kulev i cili vitet e kaluara ka shëruar disa nga pacientët e kafshuar nga gjerpërinjt. Për fat të keq ka pasur edhe raste ku personat kanë ndërruar jetë. Rasti i fundit ka qenë të mërkurën, transmeton Portalb.mk.

“Mbeten rekomandimet për kujdesie. Në rajonin tonë ka prani të gjarpërinjve dhe pasi jetojmë në rajonin ku merremi me bujqësi, u rekomandojmë bujqëve të marrin masa të parandalimit dhe të mbrohen nga kafshimi i gjarprinjve. Kundra përgatëse, pantolona të gjata, dorëza, janë vetëm një pjesë e rekomandimeve”, thekson Kulev.

Në prill të vitit 2008 një person nga Kavadari ka ndërruar jetë pas kafshimit nga gjarpri duke punuar në vreshtë.  Atëherë mjekët thanë se nuk mbanin mend ndonjë rast të dikujt të kafshuar nga gjarpri të ket vuajtur nga helmi aq i fortë.

Gjarpërinj të uritur, të parrezikshëm bredhin rrugëve të Qendrës dhe Karposhit

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close