Kek i kripur, me patate dhe domate, ja si ta bëni
Përbërësit
- 1 qepë të prerë në copa shumë të vogla
- 2 thelpinj të shtypur mirë
- 1 lugë gjelle rozmarinë e tharë
- 450g kungull i njomë i grirë në rende, 2 filxhan afërsisht
- 250g patate e ëmbël e grirë në rende rreth 1 filxhan
- 1 filxhan (150g) bajame të bluara si miell
- 1 lugë pluhur pjekje
- kripë deti ose himalaja dhe piper i zi
- 5 vezë të rrahur lehtë
- 1/4 filxhan djath kaçkavall
- domate te vogla (pomodorini)Përbërësit shtesë në vend të një nga perimeve me sipër
1 ½ flxh bizele
2 lugë pesto
1 flxh spinaq me fletë të vogël
Ngrohim furrën në 200 ° C, në një tepsi 20cm x 30cm vëmë një letër pjekje dhe e lyejmë me pak vaj ulliri.
Marrim kungullin dhe pataten e ëmbël shtojmë bajamet erëzat dhe kripën, i përziejmë mirë, shtojmë pluhurin pjekës, djathin dhe vezët në fund. Ashtu si te keku i kripur, sipër vendosim domatet e vogla si qershi.
E pjekim për 40-50 minuta.