Qeveria e Maqedonisë, manastirin e Matkës e shpall trashëgimi kulturore me rëndësi të veçantë

Qeveria e Maqedonisë seancën e djeshme e ka miratuar propozim vendimin që Manastirin Shën Andrea-Matka, në Komunën e Sarajit, e cila është ndërtuar në vitet 1388 – 1389 ta shpallë trashëgimi kulturore me rëndësi të veçantë, me nënkategorinë rëndësi të madhe, njofton Portalb.mk.

“Me këtë mundësohet ruajtje afatgjate e Manastirit në gjendjen burimore, krijimin e kushteve të volitshme për mbijetesë të manastirit, mbajtjen e integritetit dhe të të gjitha të dhënave të cilat i bartë me vete si dëshmi”, thuhet në përfundimin e Qeverisë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button