fbpx

Të enjten në Qendrën Informative Kulturore do të hapet ekspozita e skulptorit Naim Iseni

Në Qendrën e Informative Kulturore  – Shkup, në sallën e ekspozitës – Imperial 2, të enjten në ora 20:00 do të hapet ekspozita e skulpturave nga Naim Iseni, transmeton Portalb.mk.

Ekspozita do të jetë e hapur deri më 17 prill 2018.

Bigrafia:

Naim Iseni ka lindur në vitin 1966 në fshatin Vaksince, Kumanovë.

U diplomua në Fakultetin e Arteve, dega e Skulpturës në Prishtinë në vitin 1992, në klasën e Agim Chavdarbasha.

Magjistroi në Fakultetin e Arteve, dega e Skulpturës në Prishtinë 2002. në klasën e Agim Rudi me temën: “Forma dhe hapësira në skulpturën bashkëkohore”.

Ekspozita personale:

  • 2002 – Shtëpia e Kulturës, Kumanovë.
  • 2002 – Art Club AlterNativ, Shkup.
  • 2002 – Instituti Shqiptar, Prishtinë.
  • 1992 – Shtëpia e Kulturës, Kumanovë.

Ekspozita grupore:

  • Nga viti 1989 deri në vitin 2018, mori pjesë në disa ekspozita grupore në Maqedoni, Kosovë, Shqipëri, Kanada dhe Itali.
  • Që nga viti 2003, Ai mori pjesë në disa ekspozita grupore në Vancouver, Kanada.
  • Që nga viti 2005 ka qenë anëtar i Shoqatës së Skulptorëve të Kolumbisë Britanike në Vancouver.

Shpërblime:

  • 2017 – Çmimi për skulpturë – Çmimi i nëntorit, Gostivar.
  • 1992 – Çmimi për skulpturë, Fakulteti i Arteve, Prishtinë.
  • 1991 – Çmimi për skulpturë, Fakulteti i Arteve, Prishtinë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button