fbpx

Maqedonia është lider për mungesë të njohurive elementare mediatike

Maqedonia është radhitur në fund të listës në mesin e 35 vendeve evropiane sipas indeksit për njohuri elementare mediatike, të cilën e ka përpunuar Iniciativa për Politika Evropiane dhe Instituti për Shoqëri të Hapur nga Sofja, njofton Portalb.mk.

Rangimi tregon se vendet e Ballkanit janë më të rëndësishmit në Evropë për ndikimin e lajmeve të rrejshme dhe si pasojë e kësaj theksohen të jenë mungesa e arsimimit, liritë e ulëta mediatike dhe mosbesimi te njerëzit.

Finlanda, Danimarka, Holanda, Suedia dhe Estonia janë pesë shtetet me rezultate më të larta të Indeksit për njohuri elementare mediatik, të cilët sipas Institutit kanë rezistencë më të madhe dhe mundësi që t’u kundërvihen ndikimit të lajmeve të rrejshme. Vendet e rrethit tonë, janë me rezultate më të dobëta sipas këtyre parametrave – Serbia, Bullgaria, Mali i Zi,  Bosnja dhe Hercegovina, Shqipëria, Turqia dhe Maqedonia janë në fund të listës.

Më poshtë mund ta shihni renditjen:

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button