fbpx

Debat në ASHAM për procedurat më moderne diagnostike mjekësore

Për gjeneratën e ardhshme të procedurave diagnostikuese dhe mundësitë për zbatimin e tyre në degë të ndryshme mjekësore, dy ditët e fundit u diskutua në simpoziumin dy-ditor të mbajtur në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë në Shkup.

Simpoziumi, siç është njoftuar nga ASHAM, hap dyert për futjen e procedurave diagnostike më të fundit dhe mjekësisë së personalizuar në Republikën e Maqedonisë.

Organizatorët e simpoziumit janë akademiku Momir Polenakovic nga ASHAM dhe akademiku Dimitar Efremov nga Qendra Ndërkombëtare për Inxhinierinë dhe Bioteknologji Gjenetike nga Trieste, Itali. Simpoziumi u ndoq nga ekspertë të lartë nga qendrat kryesore mjekësore në Suedi, Gjermani, Britani të Madhe, Holandë, Zvicër, Itali dhe Greqi. Ndër pjesëmarrësit ishte edhe Profesor Anna Vedel, kryetare e Komitetit për Çmimin Nobel në Mjekësi.

Simpoziumi u ndoq nga më shumë se 200 ekspertë nga Evropa, Azia, Afrika dhe Amerika e Jugut.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button