fbpx

Përse fëmija thith gishtin? Çfarë përpiqet që t’ju thotë me këtë veprim?

Është e pamundur që të njohësh një fëmijë të vogël që nuk thih gishtin e madh të dorës. Shumë prej prindërve e konsiderojnë atë si një “ves” dhe përpiqen në të gjitha mënyrat që fëmija e tyre të mos ta përsërisë më, shkruan Bordo.al. 

Por, çfarë duhet të dini ju prindër në raste të tilla. Ajo çfarë duhet të keni parasysh është se një fëmijë, asnjë veprim nuk e bën pa asnjë arsye. Që do të thotë se në rast se fëmija juaj fillon të thithë gishtin, atëherë ai po kërkon diçka: ndoshta është i uritur, ndoshta kërkon vëmendjen tuaj…

Prandaj, prindër mos u përpiqni menjëherë që të bindni fëmiëjn tuaj se është diçka e keqe thithja e gishtit, por më parë përpiquni të mësoni se çfarë ai po ju thotë nëpërmjet këtij veprimi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button