fbpx

Mjekët kanadezë protestojnë kundër rritjes së pagave të tyre

Qindra mjekë, specialistë të mjekësisë e studentë të mjekësisë nga Kanadaja kanë nënshkruar një peticion si formë proteste kundër rritjes së rrogës të tyre, njofton Klan Kosova.

Ata kanë kërkuar që në vend të rritjes së rrogave për ta, paratë të rilokohen për motrat medicinale dhe pacientët në nevojë.

“Ne, doktorët e Kebekut, që besojmë në një sistem të fuqishëm publik, kundërshtojmë rritjen e fundit të rrogave e arritur nga federate jonë e mjekësisë”, thuhet në peticion, i shkruar në frëngjisht, gjuhën zyrtare të provincës kanadeze.

Më shumë se 700 veta deri tani e kanë nënshkruar deri tani peticionin.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button