Ballafaqim i drejtpërdrejtë me personazhin tim

Lajme të ngjashme

Komentet

  1. I nderuari Remzi, ju thoni “se tipikja sot bëhet atipike dhe atipikja bëhet tipike, nga rrethanat e ndërlikuara të kohës dhe politikës vepruese”, e unë do të thosha se vlera sot ka humbur si flluskat e dëborës që shkrihen në pëllëmbë të dorës. Fatkeqësisht, por ju keni të drejtë që ashtu shpreheni, sepse personazhet tuaj të imagjinuar sot janë të përkëdhelurit e sistemeve dhe “yje” të këtij nënqielli, sepse, ata e vetëm ata, janë poetë me vlera të larta artistike, me kulturë të gjerë, dhe se çdokush tjetër që tenton të shkruajë vargje, do të nënçmohet e do të nënvlerësohet gjer në atë shkallë sa më të mos guxojë ta shkruajë as edhe një varg. Por, “Yjet” e nënqiellit tonë, që vlerën ua rrisin kritikët e pa vlerë, që sot mbisundojnë tek ne, dhe se për një kafe apo për pak para të ngrenë gjer në qiell, sikur të jesh aq I madh dhe me krijimet tuaja të arrish vlerat e një poeti më me famë botërore, bile edhe ua tejkalon edhe ndonjë nobelisti.
    Ky realitet i hidhur, me të ashtuquajturit njerëz të vlerave të mëdha artistike, sot ka arritur gjer në atë shkallë, saqë në asnjë konkurs letrarë nuk mund të e të mos jenë fitues të çmimeve me para, mirënjohje, lëvdata…, sepse vetë ata janë që konkurrojnë dhe vetë janë edhe anëtarë komisionesh, por i ndërrojnë pozicionet, herë disa janë anëtarë jurie, tjetri konkurron me poezi dhe merr çmim dhe anasjelltas.
    Por, personazhi yt mik që nuk banon në katin tuaj, ai vjedhës i poezive, që të ndërrojë disa rreshta dhe titullin e poezisë së vjedhur, por edhe atë nuk di si ta bëjë, sepse ia humb kuptimin poezisë, ngaqë aq e ka kapacitetin intelektual, nuk ka dhunti, sepse dhuntinë ta dhuron Zoti, andaj nuk mund të arrish atje ku mendon se mund të arrish, e asnjëherë aty ku thoni ju Miku Remzi, se personazhi i një province, aty ku vlerat nuk çmohen, nuk mund të arrijë aty ku mbisundojnë vlerat e mirëfillta, si në Lebnic, Stutgard, Munih, Zurih, Basel… e gjetiu, sepse njerëzit aty vlerësohen sipas vlerave artistike që i hedh në letër e jo sipas mendimit apo qejfit të kritikut gjysmëanalfabet, siç di të shprehet Prof.dr. Agim Vinca.
    Mik, mos u mërzit, personazhi yt nuk mund të humbasë nëpër labirintet e kohës, le ta presë Godonë, dhe le të rrijë i papërkulur, sepse ai ka vlera, ndërsa personazhi juaj i imagjinuar le të kërkojë lëmoshë, le të jetojë me shpirtin e tij të krekosur prej legjende, ylli. Ai është i përkohshëm dhe jo edhe i përjetshëm. Andaj, ruajeni personazhin që rrezaton dije, kulturë, aftësi intelektuale.
    Me respekt mik, duke ju uruar suksese në punën tuaj prej kritiku dhe artdashësi!

  2. Artisti asnjëherë nuk flet per vete, sepse ai le gjurmet e tij, Ai digjet per te ardhmen e vendit te tij, pikërisht për rinin brezin të cilin duhet të jenë pasardhës të denje per shoqerine tone, Autori ka bere nje permblledhje pikërisht per te ardhmen e kombit te tij, qe per fat te keq ka devijuar nga shinat e civilizimit njerzor,Nuk e veshtire ta kuptosh brengen e autorit pikpamjen e tij ne lidhje me realitetin e sotem, Vetëm se kur te ngrihesh të vendosesh ne pune Mendjen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *