fbpx

Njerëzit me dementia mund të kthejnë kujtesën me ndihmën e maceve

Personat me dementia, do të mund të kthejnë kujtesën, ndërsa në program janë përfshirë macet endacake, konfirmoi d-r Rebeka Hamilton, e cila edhe vetë strehon macet e rrugës.

Pra, ajo në bashkëpunim me strehimoren lokale, ka sjellë mace  në spitalin ku ajo është drejtoreshë.

Ideja është që pacientët e moshuar të cilët kanë probleme me kujtesën, të kujdesen për macet. Në këtë mënyrë i zbutin simptomat e sëmundjeve të tyre. Pra, tashmë është e njohur se duke u kujdesur për macet, ata ndjehen më pak të vetmuar dhe më pak depresivë.

Përkundër kësaj, profesionistët mendojnë se ky shoqërim ndikon edhe në memorien e pacientëve, që kanë filluar të kujtojnë gjera të ndryshme nga e kaluara e tyre e hershme.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button