fbpx

Arabi Saudite, për së pari herë emërohet një femër zëvendës ministre

Tamader bin Jusef al Rama sot është emëruar në funksionin zëvendësministre e Punës dhe Zhvillimit Social në Arabinë Saudite. Ajo është femra e parë e emëruar në funksion të tillë në historinë e vendit.

Siç lajmëroi më parë MIA, femrat saudite deri të enjten do të mund të paraqiten në ushtri në krahinat Riad, Mekë, Al- Kasim dhe Medinë. Gratë saudite nuk do të mund të shërbejnë në njësi luftarake, por do të mund të punojnë në sigurim.

Vendimi për rekrutim është një nga reformat e shumta me të cilat do të rriten të drejtat e grave në Arabinë Saudite.

Mbreti Salman në qershor solli dekret sipas të cilit gratë mund të drejtojnë automjete, ndërsa nga muaji i kaluar është e lejuar që të shikojnë edhe ndeshje futbolli në stadium. 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button