fbpx

Si mund të merremi me trurin që të na ndihmojë t’i kuptojmë më mirë idetë e mëdha? (VIDEO)

Dizajneri i informacionit Tom Wujec flet përmes tri sipërfaqeve të trurit që na ndihmojnë të kuptojmë fjalët, imazhet, ndjenjat, lidhjet. Në këtë bisedim të shkurtër nga TED, ai pyet: Si mund të merremi më së miri me trurin që të na ndihmojë t’i kuptojmë më mirë idetë e mëdha?, transmeton Portalb.mk.

“Psikologët kognitivë tani na tregojnë se truri faktikisht nuk e sheh botën siç është, por në vend të kësaj, krijon një seri të modeleve mendore përmes një koleksioni të “Momenteve Ah-ha,” ose mometeve të zbulimit, përmes proceseve të ndryshme. Përpunimi, sigurisht, fillon me sytë. Drita hyn, e godet prapa retinën dhe është e qarkulluar, shumica e të cilës derdhet prapa në fund të trurit, te lëvorja primare vizuale…” thotë Wujec për Ted Talks, transmeton Portalb.mk. Për më shumë, shikoni videon me titra shqip.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button