Tortë me shije mandarine

Janë të rrallë ata persona që nuk i pëlqejnë ëmbëlsirat, pradaj në këto ditë të ftohta do t’ju lumturonte shumë një tortë e shijshme me aromë dhe shije mandarine. Ne po ju tregojmë se si përgatitet, ju gjeni pesë minuta kohë dhe gëzoni veten dhe familjen tuaj me dçka të shijshm, shkruan Bordo.al.

Përbërësit: 100 gram gjalpë, 4 vezë, 200 gram sheqer, 200 gr miell, 1 pustinë pluhur pjekjeje, 1/2 gotë qumësht, 3 mandarina.

Përgatitja:

  

Në një tas hidhni vezët dhe trazojini me një rrahëse elektrike deri sa masa të bëhet e njëtrajtshme dhe kremoze. Më pas shtoni qumështin dhe gjalpin, duke vazhduar gjithmonë përzierjen dhe në fund shtoni edhe lëngun e manadarinave.

    

Në fund shtoni miellin dhe pulhurin për pjekje dhe lëkurën e grirë në rende të mandarinave. Përzijeni masën deri sa të përftoni një masë homogjene. Pasi të jetë gati hidheni në një tepsi të vogël ku trashësia e të jetë 22 deri në 24 centimetra dh epiqeni në 180 gradë për 40 deri në 45 minuta, por kujdes që furra të ketë qenë e nxehur më parë. Për ta kontrolluar nëse është mjekur apo jo mund të përdorni një kunj dhëmbësh.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button