GRYKA E BUZUKËVE

Lajme të ngjashme

Një koment

  1. kete tregim, paak me ndryshe nga i postuari ketu, kisha privilegjin ta lexoja si Dore e pare te shkrimit. Jane ca poezi te Vjollce Berishes, poete dhe mike, qe poashtu i kam lexuar te posadala nga pena, ta them keshtu gjysempatetikisht, por keto jane privilegje te rralla, dhe vlere e shtuar e miqesive me njerezit e letrave. Kur Xhabiri ma dergoi une e lexova ne version te printuar se gjerat me vlere, apo, nuk jane per lexim ekrani, kjo e zbeh ndjesine. Anise disa here e lexova, e paskam memoruar si Gryka e Barleteve, dhe kjo i dha nje kenaqesi shtese tekstit, ngqe e lexova aty emrin e me te dashurit tim. Psikanalistja Arlinda Zymeri, me e mira llojit te vet tek ne dhe kete e pohoj nga pervoja, thote se mbamendjen e kam selektive ngaqe harroj gjerat qe me duken te parendesishme dhe kjo, ma merr mendja edhe per shkaqe praktike qe te mos zene ne koke gjera vend e pa vend haha. Tjeter gje, gjithnje sipas Zymerit, eshte se ndonjehere i ngjyroj faktet dhe nuk e di se cka kam lexuar (degjuar) e cka supozuar. Keto sugurisht u ndodhin edhe njerezve te tjere prandaj po i shkruaj duke e konsideruar ceshtjen si jo vetem personale, se ndryshe nuk do zgjatesha kaq.
    Xhabir, super tregimi, anise i gjate e qe vetvetiu eshte jokompatibile me kulturen e re te te lexuarit e cila eshte fragmentare, e nderprere nga sulmet e lajmeve tjera, shpesh te pavlera, qe atakojne dhe zene hapesire ne koke vend e pa vend. Sa keq, thjesht i tille eshte leximi nga ekrani. Dhe une si kontrapunkt i modernes, printoj mandej lexoj. Keshtu bej me Merselin, Pajazitin sidomos muajve te fundit, me Salajdinin gjithmone. Per fund, lexoni te printuar Salajdinin Partia mbi gjithcka mandej ua jepni femijeve nese edhe ata lexojne, ata e cojne ne klase dhe e komentojne me shoket nese edhe ata lexojne! Por edhe nese jo, permes Sales mund te nisin te lexojne. (Sa veta tekstualisht kam infektuar me poezi permes permbledhjes se tij Vdes pas gjerave te imta) Kur te lexohet e aplikohet kolumna Partia mbi gjithcka fillon te clirohet dhe sherohet shoqeria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *