Eja me mua në “Xhihad”!

Lajme të ngjashme

Një koment

  1. I nderuar Arlind, mua me vjen shum mire qe po shoh artikuj si ky te postuar neper portale shqipetare. Jo vetem qe ky tekst te jep nje ndjesi pozitive ne brendesi, por te them kjo eshte formula e cila duhet ta ndjeke rinia jone per te pasur nje ardhmeri pozitive ne afat te gjate.

    Ne kohet e fundit kam hasur nje liber nga Muhammad Yusuf qe titullohet “A world of three zeros” (Nje bote me tre zero) qe flet per peopullin bangladeshian (pra autori eshte me prejardhje nga Bangladeshi), permend shum faktore se pse pjesa varfanjake mbetet ne varferi dhe qe eshte me e keqja ky rreth zgjerohet me kalimin e kohes. Ai permend shum menyra dhe aktivitete qe mund te ndermerren nga ana e vete popullit per te dale nga kjo krize, dhe njera prej tyre eshte me vetepunesim (duke mos pritur shteti te ta gjeje vendin e punes por ti e krijon vete ate). Pra ketu e ka fjalen per te krijuar nje biznes me mjetet minimale qe i posedon. Me kete jo qe e puneson veten dhe siguron te ardhura per familjen, por je krijues potencial edhe per vende pune per disa te tjere. Ky eshte koncepti bile edhe i perendimit, atje ku ne duam te shperngulemi me shpresa se do te gjejme nje jete te pamvarur ekonomikisht, dhe prandaj ato shtete kane arritur ate qe kane (pra pamvaresi ekonomike). Per shtetin tone, ne, rinia, jemi te pergjegjshem per ardhmerine tone. Ne kemi fuqi per te ndryshuar vendin tone. Vullneti, toleranca dhe bashkimi jone jane celesat e arte per te hapur pasurine e ardhmerise.

    Pra duke mos e zjatur teper, ty Arlind Zoti te shperbleft per kete artikull te embel dhe mua me vjen shume mire qe po shoh njerez si ty ne mesin e rinise, dhe te tjereve ju rekomandoj qe ta ndjekin kete ideologji sepse ketu eshte suksesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *