fbpx

Qeveria spanjolle kërkon që Parlamenti katalonas të heqë dorë nga Puxhdemoni

Zëvendëskryeministrja spanjolle, Soraja Saens de Santamaria kërkoi nga kryetari i Parlamentit katalonas ta tërheqin mbështetjen për Karles Puxhdemon dhe të fillojnë konsultime për kandidat të ri për lider të krahinës.

Puxhdemon tani është kandidati i vetëm dhe ndodhet në Belgjikë ku iku dhe për të autoritetet spanjolle kanë shpallur fletë arrest.

Konfimimi i Puxhdemonit për lider duhet të ndodhë pas debateve të cialt duhej të fillonin dje, por u shtyen nga kryetari i Parlamentit, Rozher Torent për shkak të pengesave gjyqësore për kandidaturën e liderit të mëparshëm.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button