fbpx

Edhe shalqiri ka gjini

Një shalqi femër është më i madh dhe më i ëmbël, dhe ka më pak fara, ndërsa një shalqi mashkull është më i vogël.

Gjininë e tyre mund ta gjejmë duke hedhur një vështrim në anën e poshtme të shalqirit duke kërkuar një rreth që është në drejtim të kundërt të rrathëve të mëdha. Një shalqi mashkull do të ketë një rreth të vogel sa një qindarkë, ndërsa një shalqi femër do të ketë gjysëm rrethi më të madh.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close