fbpx

SHGM: S’kemi arsyje për kremtë

Gazetarët e Maqedonisë nuk kanë arsyje që ta festojnë Ditën e Lirisë së Mediave, duke konstatuar këtë, kryetari i shoqatës, Naser Selmani tha se dialogu mes SHGM-së dhe Qeverisë në fakt nuk ka ekzistuar kurrë.

Selmani tha se tani edhe nëse marrin ftesë nga Qeveria nuk do ta pranojnë derisa nuk ofrohen zgjidhje konkrete për të dyja palët. Mbështetje kanë edhe nga Sindikata e punonjësve medial.
Se bota sheh se në çfarë gjendje është liria e mediave në Maqedoni tregojnë raportet e të gjitha institucioneve ndërkombëtare, përfshirë këtu edhe raportin e fundit të Fridom Haus kur vendi zuri vendin e 115-të apo të fundit nnë rajon, thuhet në kumtesën e Institutit Maqedonas për Mediume. /portalb/

 

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close