fbpx

Ja premtimet prioritare të kryetari të Bërvenicës, Enver Pajaziti

Kandidati i pavarur për komunën e Bërvenicës, Enver Pajaziti,  i cili fitoi besimin e banorëve për mandatin e tretë katër vjeçar si i pari i kësaj komune, në periudhën parazgjedhorë ai premtoi shumë gjëra, ndërkaq Portalb.mk ju sjell premtimet kryesore të tij, që mos të harrohet fjala e dhënë.

Pajaziti premtoi përmirësim të infrastrukturës, ndërtim të kanalizimit dhe rrjetit të ujësjellësit, ndriçim publik, pastrim të deponive të egra dhe ndërtim të parqeve gjelbëruese. Në arsim, Pajaziti premtoi rinovim të shkollave si dhe hapje të çerdhes në Bërvenicë.

Në program të kandidatit të pavarur është paraparë edhe hapje e një poliklinike përmes marrëveshjes së partneritetit publiko-privat.

Ndërkaq në mandatin e kaluar të Pajazitit po ashtu u premtuan shumë gjëra, dhe sipas analizës së prizma.mk, asjë projekt nuk është realizuar në përgjithësi.

Sipas buxhetit të planifikuar dhe realizuar të Komunës së Bërvenicës në periudhën nga viti 2013 deri në vitin 2016, qeveria lokale planifikuar 2.2 milion për ndërtimin e objekteve kapitale, dhe janë realizuar vetëm 900 mijë apo vetëm 11 për qind.

Ndërtimi i shkollës në Çelopek. Prioritet kryesor në mandatin e dytë të kryetarit Pajaziti është përfundimi i ndërtimit të shkollës fillore në fshatin Çelopek të ri. Projekti do të zbatohej deri në vitin 2014 dhe për ndërtimin e shkollës duhet të kishte investuar 23 milionë denarë.

Pajaziti nuk arriti të përfundojë ndërtimin e shkollës në afatin e planifikuar.

Ndërtimi i kanalizimit në Çelopek. Përfundimi i projektit të kanalizimeve fekale në të dy vendbanimet Çelopek të ri dhe të vjetër ishte prioriteti i dytë i Pajazitit. Ky projekt duhej të realizohej deri në vitin 2014 dhe për ndërtimin e saj u planifikuan 40 milionë denarë.  Deri më tani, nuk ka informacion se kanalizimi është ndërtuar.

Komuna thotë se projekti i kanalizimit është 80% i realizuar dhe shumica e amvisërive janë të lidhura me sistemin e ri të ujërave të zeza.

Ndërtimi i një shkolle të re në fshatin Gurgurnica. Projekti i tretë me rëndësi prioritare për Pajazitin ishte ndërtimi i një ndërtese të re shkollore në fshatin Gurgurnitsa, e cila ishte planifikuar të fillojë në vitin 2013 dhe të përfundojë për dy vjet. Mbi 15 milionë denarë ishin parashikuar për këtë projekt dhe si përfundim shkolla nuk është e ndërtuar.

Komuna thotë se ndërtimi i plotë i shkollës do të përfundojë në mes të vitit të ardhshëm dhe për ndërtimin e saj do të investohen mbi 400 mijë euro, fonde nga Banka Botërore dhe komuna .

Ndërtoni i rrugës lokale në fshatin Miletinë. Ndërtimi dhe rikonstruksioni i rrugës lokale nga stacioni i benzinës Alfa Oil deri në fshatin Miletino do të përfundonte në fillim të vitit 2014, por rruga u ndërtua me vonesë trevjeçare.

Rregullimi i shtratit të lumit në fshatin Miletinë. Rregullimi i shtratit të lumit në fshatin Miletino ishte një nga prioritetet e kryetarit Pajaziti, në të cilin duhet të investohen 13 milionë denarë. Informacion mbi fillimin e punimeve të ndërtimit për rregullimin e shtratit të lumit u publikua në vitin 2013, kur ishte paraparë që ky projekt të përfundonte. Komuna pretendon se projekti është realizuar në vitin 2015.

 1. LEXO: Ja çka premtoi Blerim Bexheti se do të realizojë vitin e parë si kryetar komune
 2. LEXO: Këto janë premtimet kryesore të kryetarit të komunës së Çairit gjatë fushatës zgjedhor
 3. LEXO: Ja çfarë premtoi Teuta Arifi se do të realizojë gjatë mandatit të ri si e para e Tetovës
 4. LEXO: Ja çka premtoi Ruzhdi Lata që do të realizojë gjatë vitit të parë të mandatit të tij si kryetar i Dibrës
 5. LEXO: Ja premtimet e Ramiz Merkos për mandatin e tij si i pari i Strugës
 6. LEXO: Ja çfarë premtoi i pari i Likovës, Arifi për mandatin e tij katërvjeçar
 7. LEXO: Ja çka premtoi Milikije Halimi që do të realizon në vitin e parë të mandatit të saj si e para e Haraçinës 
 8. LEXO: Ja premtimet e Deharit, prioritare për mandatin e tij të dytë si i pari i Kërçovës
 9. LEXO: Ja çfarë premtoi Albon Xhemaili gjatë fushatës së tij parazgjedhore për Bogovinën
 10. LEXO: Ja prioritetet për tre dhe gjashtë mujorin e mandatit e të parit të Zhelinës, Blerim Sejdiu
 11. LEXO: Ja çka premtoi Taravari se do të realizojë vitin e parë si kryetar komune
 12. LEXO: Ja çka premtoi Azem Sadiku për Komunën e Studeniçanit
 13. LEXO: Ja cilat janë premtimet e Isen Shabanit me të cilat fitoi besimin e banorëve të Vrapçishtit
 14. LEXO: Këto janë premtimet prioritare të kryetari të Dollnenit, Xhemail Qamili

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button