fbpx

7 vjeçarja pa duar që pushtoi zemrat e tërë botës

Shtatë vjeçarja Annie Clark, një vajzë pa duar, fitoi një çmim kombëtar dhe 1000 dollarë në një konkurs për shkrim dore. Ajo është fituese e Çmimit special Maxim Nicholas për kaligrafi të shkëlqyer, një çmim, nga botuesit arsimorë Zaner-Bloser që i njeh nxënësit me aftësi të kufizuara me shkrim dore të jashtëzakonshme.

Annie, i cili është nga Pensilvania, shkruan duke mbajtur një laps në mes të dy krahëve të saj, marri çmimin nga gjykata e basketbollit në Akademinë kristiane Wilson. Studentët e fakultetit brohorisnin për të si ajo e veshur e gjitha me të verdhë në nder të ngjyrave të shkollës.

Tom Babai i saj nga Pittsburgh ka thënë: “Annie ka qenë gjithmonë shumë, shumë e vendosur, shumë e vetëdijshme dhe gjithmonë ushqen veten me besim.
Ajo mund të ngasë një biçikletë. Ajo noton. Ajo është e vendosur të bëjë çdo gjë që mundet.

E lindur në një familje me nëntë fëmijë, Annie është një motër me pesë vëllezër dhe motra të tjera nga Kina.

Shumica e vëllezërve dhe motrave Annie-së, kanë aftësi të kufizuara.

Annie përdor për të ushqyer dhe veshur veten, në të njëjtën mënyrë si ajo shkruan. Ajo madje pikturon.

Babai i saj tha se vendosmëria e saj e ka ndihmuar atë të mësojë për të notuar, të ngasë një biçikletë, të përdorë tastierën dhe të përdorë me kontakt një iPod.

Nicholas Maxim Special Award për shkrim dore, tani në vitin e tij të 21-të, është një ngjarje vjetore, e hapur për nxënësit e klasës fillore e cila feston kaligrafinë në një botë kryesisht dixhitale.

Nëna Annie, Maria Ellen Clark, tha: “Ajo është krenare për atë që bën dhe ne si prind jemi shumë të kënaqur me atë që ajo ka. Respektojmë dhe duam dëshirat dhe vullnetin e saj”./lajme.gen

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close