fbpx

Kali që numëron dhe ulet si qen

Lukas nuk është një kalë i zakonshëm. Ndryshe nga të tjerët, ai numëron, bën gjëra, njeh forma dhe ulet si një qen.

Pronarja Karen Murdock ka pranuar kalë garash dhjetë vjet më parë. Ai ishte lënë pas dore dhe në gjendje shumë të dobët.

”Që nga fillimi e dija se Lukas është inteligjent. Ajo shpejt e kuptoi se ai shumë më e lehtë mund të shmang pengesat, apo të kalojë ato”, tha Murdock.

Ajo tha se së pari e ka mësuar që të ulem si një qen. Pastaj filloi të mësojnë forma të ndryshme dhe numrat.

Lukas ka thyer rekordin Guinness për shumën e numrave që identifikon dhe njeh një kalë. Rekordi i tij është 19. /portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close