fbpx

Mogherini: 2018 do të jetë vit vendimtar për Ballkanin

Shefja e diplomacisë evropiane Federica Mogherini njoftoi se 2018 do të jetë një vit vendimtar për Ballkanin.

Ajo në blogun e saj ka përmendur 12 momente të veçanta që kanë shënuar vitin e saj më 2017.

“Ky nuk ishte një vit i lehtë për Ballkanin. Kam vizituar gjashtë kryeqytete të rajonit në një nga momentet më të vështira – në disa raste, koha e krizës së thellë politike”, ka shkruar ajo, transmeton Gazeta Shqip.

Sot, ajo tha se, në sajë të vendimeve të guximshme dhe punën e madhe që është bërë së bashku, shumica e kësaj krize është zgjidhur.

“Rruga për reforma është zhvendosur përsëri (edhe pse ka ende shumë punë) dhe busulla e integrimit evropian tregon në këtë mënyrë”, ka shkruar Mogherini.

Ajo ka shtuar se “2018 do të jetë një vit vendimtar që kjo rrugë të forcohet dhe të bëhet e pakthyeshme. Ky do të ishte një rezultat i rëndësishëm jo vetëm për rajonin, por për të gjithë Evropën”

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button