fbpx

Nga kush mësohet edukimi seksual!

Në një epok ku seksi është praktikisht kudo, jo vetëm në TV, por tashmë edhe në cështje politike, apo në site të ndryshme, dhe është me të vërtet keq që adoleshentët dinë kaq pak për seksin.

Shumë të rinj bëjne seks, dhe e bejnë më shumë se me parë dhe me më lehtësi, por nuk dinë asgjë mbi të. Por faji i kujt eshtë? Edukimi seksual është diçka e turpshme për vendin tonë.

Nuk merret vesh se kush duhet ta mësoje dhe ku. Në shkollë? Profesorët? Seksologët? Dhe ku ta kuptojmë që keta profesioniste kanë konceptet e duhura për ti mësuar seksin adoleshentëve. Nuk do të ishte më e thjeshtë nëse do të mereshin prindeë?

Statistikat tregojnë se pjesa më e madhe e adoleshentëve nuk flasin me prindët mbi këtë çështje në mënyrë kategorike. Në një epok ku elementi më komercial, i përhapur, dhe më i diskutuar i botes është seksi, është akoma tabu për shumë  familje.

Si prindët ashtu dhe fëmijet ndjejnë turp të përballojnë këtë argument, për adoleshentët, turpi dhe vështiresia për ta pranuar se e bëjne, ndërsa për prindët nuk duan të pranojnë se pikerisht fëmijet e tyre bëjne seks! Thjeshtësia për të përballur disa argumente derivon nga kultura sociale dhe nga ajo personale./IDIVIDI

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close