fbpx

Njerëzit e bukur janë egoistë dhe partnerë të këqij jetësorë

Edhe pse për shumicën e njerëzve personat, si Kate Moss, Natalie Portman, Brad Pitt e George Clooney, konsiderohen si partnerë idealë në ëndrrat e tyre, një hulumtim ka treguar se duhet të hiqni dorë nga një ëndërr e tillë.

Sipas një eksperimenti shoqëror, njerëzit me fytyrë simetrike, të cilët konsiderohen të bukur, janë egoistë nga natyra.

Shkencëtarët nga Universitetet e Edinburghut, Barcelonës dhe Madridit, teorinë e tyre e kanë bazuar në dilemën- në të cilën dy persona nuk duan të bashkëpunojnë edhe pse mund të përfitojnë nëse punojnë së bashku.

Rezultatet e këtij studimi kanë treguar se personat me linja simetrike të fytyrës, janë më pak të prirë që të bashkëpunojnë dhe më shpesh e zgjedhin opsionin vetjak.

“Personat me fytyrë simetrike janë më të shëndetshëm dhe më atraktivë, po ashtu janë autonomë dhe më vështirë bashkëpunojnë me të tjerët apo kërkojnë ndihmë”, pohojnë autorët e studimit.
Po ashtu, është treguar se këta persona kanë nivel më të lartë të testosteronit, gjë që lidhet me agresivitet dhe se meshkujt që i takojnë këtij grupi nuk janë lojtarë ekiporë.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close