fbpx

Maqedonia e para, por për papunësi

Maqedonia përfundimisht u bë e para në Evropë, por për fat të keq për shkak të punës skajshmërisht negative.

Maqedonia është lider për nga papunësia e njerëzve të rinj, me përqindje prej 39.9 për qind bëri të ditur Organizata ndërkombëtare për punë në Gjenevë.

Nga ish-republikat jugosllave, shkallë të madhe të papunësisë ka në Bosnjë e Hercëgovinë, por me përqindje të vogël të Maqedonisë, edhe atë prej 27.6 për qind.

Sipas të dhënave të Organizatës ndërkombëtare të punonjësve në Gjenevë, në botë të papunë janë 75 milionë të rinjë, ndërsa vendet e Ballkanit dhe Spanja janë vatrat më të mëdha me papunësi. /portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close