Mehmetriza Gega, prijësi sypatrembur i demonstratave të Tetovës (1968)

 Tash një vit do rrumbullakohet një gjysmë shekulli nga demonstratat e njohura të Tetovës (22-23 dhjetor 1968), të parat në Maqedoni, në kohën e komunizmit më të egër të ushtruar me persekutime mbi popullin shqiptar në ish-Jugosllavi. Me këtë rast, me pietet të posaçëm po e kujtojmë të parin e grupit, organizatorin dhe udhëheqësin e … Continue reading Mehmetriza Gega, prijësi sypatrembur i demonstratave të Tetovës (1968)