fbpx

Deputetët e Maqedonisë në seancë pranverore të NATO-s

Prej sot deri më 28 maj deputetët Talat Xhaferi dhe Pavle Trajanov do të marrin pjesë në seancën pranverore të AP të NATO-s, e cila mbahet në Talin, Estoni, ndërsa në seancën kushtuar Mediteranit do të marrë pjesë edhe deputeti Ilia Dimovski.

Para seancës së AP të NATO-s e cila do të mbahet më 28 maj, delegacioni kuvendor do të marrë pjesë edhe në punën e pesë komiteteve të përhershme, në të cilat do të debatohet për propozim raportet për konsolidimin e revolucioneve në Afrikën Veriore, për trendët e reja në migracionin ilegal në Mediteran, për Afganistanin pas vitit 2014, për tejkalimin e sfidave të piraterisë, për harmonizimin e kapaciteteve dhe ambicjeve të NATO-s, për burimin dhe efektet e krizave në Evropë, për mundësitë ekonomike në Arktik, për dimensionet ekonomike dhe sfidat e Pranverës Arabe, për efektet e Pranverës Arabe mbi sigurinë evroatlantike.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close