fbpx

Vlera e Facebook-ut, 104 miliard dollarë

Sipas vlerësimeve më të fundit, Facebook ka një vlerë prej 104 miliard dollarë . Rrjeti social më i madh në botë është bërë kështu kompania më e madhe e teknologjisë.

Sipas Reuters, sa i përket SHBA-ve, pas saj vijnë Visa dhe General Motors. Por ka edhe disa hapa që duhen marrë para se Facebook të jetë gati për shitje. Pritet që në kapital total, kompania 8-vjeçare të kapë një vlerë prej 107 miliard dollarë.

Themeluesi i saj, Mark Zuckerberg, po planifikon të shesë 30.2 milion aksione. Kjo do ta çonte pasurinë e tij neto në 1.1 miliard dollarë. /Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close