fbpx

“Arsye” pse të përkëdhelemi

Filloni ditën duke i dhënë dashuri vetes tuaj, sepse përkëdhelja është mënyra më thelbësore që të shprehni ngrohtësinë e ndjenjave tuaja.

Nuk është vetëm sektori i shëndetit që përfiton nga përkëdhelja. Gjithashtu përfitojnë:

* Lidhja me veten tuaj, edhe pse shumicën e rasteve hezitoni të përkëdhelni veten, madje edhe nëse e keni shumë të nevojshme. Shpesh është më e lehtë të guxoni ta bëni me ndihmën e një mjeti, p.sh të një kremi hidratues. Nëse kjo u lehtëson, kthejeni në një zakon të përditshëm.

* Lidhjet midis dy njerëzve. Duke prekur të tjerët, vini më afër. Mos hezitoni të prekni miqtë, fqinjët ose kolegët. Një përkëdhelje në sup ose në kurriz është mënyra më e lehtë të bindni të tjerët për interesimin ruaj, por edhe të shprehni mbështetjen tuaj.

* Jeta juaj seksuale. Përkëdheljet zgjerojnë llojet e eksperiencave me partnerin tuaj, edhe kur nuk përfundoni gjithmonë duke bërë seks. Duke ruajtur të gjallë kontaktin trupor me puthje, përqafime dhe përkëdhelje, tonifikoni pasionin për partnerin dhe jetën tuaj seksuale.

Vitet e fundit është vlerësuar shumë rëndësia e terapive alternative, si: shiatsu, refleksologjia dhe reiki, të cilat përdorin forcën terapeutike të prekjes si mjet kryesor për arritjen e mirëqenies./Telegrafi

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close