fbpx

Polli zogu pa vezë?

Në Sri Lankë polli zog pa vezë, që sipas analistëve jep dritë të re për pyetjen e përjetshme: Cila është më e vjetër, pula apo veza?

Në vend se të dalë nga inkubacioni i jashtëm, veza qëndroi 21 ditë në trupin e pulës dhe më tej ka dal nga pula.

Zogu ka qenë plotësisht i formuar, por pula ka ngordhur.

Përfaqësues i Shërbimit veterinar i shtetit Jap nga vendi Velimak, ku edhe ka ndodhur ky rast i jashtëzakonshëm, tha se asnjëherë deri më tani nuk ka parë rast të ngjashëm. Sipas fjalëve të tij, veza është zhvilluar në sistemin reproduktiv të pulës, por ka mbetur në trupin derisa nuk ka dal.

Rezultatet e obduksionit të kryer mbi pulën kanë treguar se ajo ka ngordhur nga lëndimet e brendshme.

Të gjitha mediat në Sri Lanka në faqet kryesore e lajmëruan këtë lajm dhe një pjesë kanë përfunduar se pula është më e vjetër dhe jo veza. /portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close