fbpx

Një pikë gjaku e Gandit shitet për 10.000 stërlina

Fije bari, tokë dhe një pikë gjaku e Mahatma Gandit të marra nga skena e vrasjes së tij janë shitur për 10.000 stërlina në ankand.

Reliket e shquara shkuan “nën çekiç” së bashku me objekte të tjera që i përkisnin liderit të shenjtë, duke kapur shifrën totale prej 100. 000 stërlinave.

Kutia e gjakosur, bari dhe pak dhe janë shitur për 10,000  stërlina, së bashku me një letër origjinale, e cila është provuar se është marrë nga vendi ku Gandi është vrarë.

Në të tjera, një palë syze të Gandit të blera nga një okulist nga Gloucester kishin një çmim fillestar prej 10.000 stërlinash, ndërsa arritën të shiteshin për 34.000 stërlina, nga një blerës i cili shpenzoi plot 70.000 stërlina edhe për gjerë të tjera. /portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close