fbpx

KFOR: S`kemi info për grupe të armatosura në Kosovë

Zëdhënësi Mark Stimmler tha se KFOR-i nuk ishte në dijeni të ndonjë dëshmie që tregon se ka pasur individë të armatosur në Kosovë më shumë se zakonisht.

Duke komentuar kërkesën e ministrit serb për Kosovë, Goran Bogdanovic, i cili u kërkoi përfaqësuesve të bashkësisë ndërkombëtare për të hetuar nëse ka pasur ndonjë grup të armatosur ekstremist në veri të Kosovës, zëdhënësi i KFOR-it i tha Tanjugut se nuk kishte marrë ndonjë kërkesë për të kryer ndonjë hetim eventual.

Të mërkurën, Bogdanovic i bëri thirrje komunitetit ndërkombëtar për të hetuar nëse ka pasur ndonjë grup të armatosur ekstremist në veri të Kosovës dhe për të çarmatosur ata nëse gjenden atje.

Ministri tha për TV Most të Zveçanit se ka qenë një numër i videove të postuara në internet që tregojnë civilë të armatosur me tyta të gjata në veri të Kosovës dhe se rasti duhet të hetohet.
Ai shtoi se kjo ishte një rezultat i përpjekjeve të Prishtinës për të marrë përsipër kontrollin e veriut përmes lëvizjeve të dhunshme.

Stimmler ka cituar komandantin e KFOR Erhard DREVVS të ketë thënë të mërkurën se situata në veri të Kosovës është duke u tensionuar me afrimin e zgjedhjeve serbe dhe u bëri thirrje të gjitha palëve për të ruajtur paqen.

Komandanti i KFOR-it tha se tensioni është rritur. KFOR-i ka forcuar praninë e tij në veri për të ruajtur paqen atje, shtoi ai. KFOR ka dislokuar ushtarët e saj në anën veriore. /lajmiifundit

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close