fbpx

Bill Clinton s’ndalet duke mbështetur Kosovën

Kryeministri i Republikës s? Kosovës, Hashim Thaçi, në fund të vizitës së tij në Shtetet e Bashkuara, është pritur edhe nga ish-presidenti amerikan, Bill Clinton, i cili është një nga personalitetet e huaja më meritore për çlirimin dhe pavarësimin e Kosovës.

Ish-presidenti Clinton, gjatë këtij takimi, tha se ndjehet krenar q? n? momentin e duhur ka marr? vendimet e duhura p?r t’i dh?n? fund luft?s n? Bosnj? dhe n? Kosov?.

Ai theksoi se do t? vazhdoj? t? mbaj? fokusin e tij n? zhvillimet n? Kosov? dhe se do t? japë ndihm?n e tij n? adresimin e sfidave q? e presin Kosov?n, duke theksuar nevoj?n q? Kosova t? konsolidoj? shtet?sin? e saj dhe p?rq?ndrohet n? zhvillimin ekonomik dhe rritjen e mir?qenies sociale.

Nga ana e tij, kryeministri Thaçi n? em?r t? qytetar?ve t? Kosov?s dhe Qeveris? s? Republik?s s? Kosov?s fal?nderoi ish-presidentin Clinton p?r rolin e tij vendimtar p?r lirin? dhe pavar?sin? e Kosov?s thuhet në një komunikatë për media të Zyrës së kryeministrit.

N? k?t? kontekst, ai theksoi se historia moderne do ta mbaj? mend presidentin Clinton, s? paku p?r tri gj?ra: s? pari p?r udh?heqjen efikase t? SHBA-ve dhe rritjen ekonomike t? lart? gjat? presidenc?s s? tij; s? dyti p?r rolin e tij vendimtar p?r ndaljen e spastrimit etnik dhe gjencidit n? rastin e Bosnj?s dhe Kosov?s; dhe s? treti p?r aft?sit? e tij t? rralla t? komunikimit dhe t? p?rcjelljes s? mesazhve t? duhura jo vet?m p?r qytetar?t amerikan?, por edhe m? gjer?./infokosova

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close