fbpx

Ndryshimet klimatike, Maqedonia është vendi i 8 më i rrezikuar në botë

Maqedonia gjendet në vendin e tetë të tabelës me vendet më të rrezikuara në botë nga ndryshimet klimatike për vitin 2016, të cilën sot e ka publikuar organizata gjermane “Xhermanvoç“. Në analizën paraprake nga viti 2015, vendi është gjetur në vendin e 18, njofton Portalb.mk.

Indeksi global klimatik 2018, analizon deri në cilën shkallë vendet janë të gatshme nga pasojat e fatkeqësive natyrore (stuhi, vërshime, vala të nxehti etj.). Përgjithësisht, shkalla e rrezikshmërisë është shumë më i lartë te vendet më pak të zhvilluara në lidhje me shtetet e zhvilluara industriale. Nga “Xhermanvoç“, thonë se indeksi është paralajmërim për atë që në të ardhmen mundet që të ndodh si pasojë nga fatkeqësitë ekstreme klimatike dhe ndryshimet klimatike.

41318726_7

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button