fbpx

Besimi: NATO vazhdon me politikën e dyerve të hapura

Politika e dyerve të hapura të NATO-s është me rëndësi kruciale, gjë që mbështetet edhe me prioritetet strategjike të Republikës së Maqedonisë – integrimi në strukturat evroatlantike.

Kjo është porosia që ministri i Mbrojtjes Fatmir Besimi e përcolli në takimin me Seleste Valander, zëvendës-ndihmës i sekretarit amerikan për mbrojtje për Evropë dhe Euroazi gjatë Konsultimeve të sivjeme bilaterale mbrojtëse me SHBA-në në Pentagon.

“Argument i fuqishëm për përcaktimin tonë të fuqishëm për hapërimin në rrugën drejt integrimit evroatlantik janë reformat e vazhdueshme në operacionet paqësore ndërkombëtare ISAF, KFOR, BE, ALTEA dhe UNFIL”, theksoi ministri Besimi. /portalb/

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close