Gurabije me arra

Përbërësit

  • Gjalpë
  • 3 vezë
  • 1,5 gota sheqer
  • 1 filxhan kos
  • 1 filxhan vaj
  • 1 limon
  • 1 lugë gjelle sodë buke
  • 1 vanilje
  • miell

Përgatitja:

Përveç miellit dhe pluhurit pjekjës, të gjithë përbërësit e tjerë hidhini në një enë dhe përzieini.

Dalë nga dalë shtoini përbërjes pluhur pjekjës, dhe do përfitoni një brumë të butë.

Nga brumi shkëpusni disa copa të vogla, jepini formën e rrumbullakët, dhe lyeini me të kuqet e vezës dhe hidhini sipër disa copa arrash.

Gurabijet vendosini në letrën e pjekjes dhe më pas vendosini për pjekje në temperaturë 180 gradë celsius.

Ju bëftë mirë!/kuzhinashqiptare.com

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button