Pite me mollë
Përbërësit:
- 500 gr petë të gatshme për pite
- 6 mollë
- 200 gr gjalpë i shkrirë
- 100 gr arra të bluara
- 4 lugë sheqer
- 4 lugë (thërrime buke)
- 1 lugë kanellë
- rrush të tharë
Për sherbetin:
- 700 gr sheqer
- 1 l ujë
- ½ limon
Përgatitja:
Mollët i qerojmë dhe i grijmë në rende.
Hedhim mollët në tigan(pa vaj) dhe i zbusim për 3-4 minuta.
Shtojmë shqerin dhe kanellën.
Përzijmë, dhe më pas i shtojmë dhe arrat e bluara dhe rrushin e tharë.
Petët i shtrojm në tavolinë 3 ose 4 dhe secilën e lagim me gjalp të shkrirë duke përshkuar tërë sipërfaqen me brushe kështu nuk merr shumë yndyrë.
Më pas hedhim rrushin e thatë dhe arrat në petë dhe i mbështjellim në formë roleje.
Rolet e përgatitura i vendosim në tepsi dhe i presim si në foto.
E pjekim në temperaturë 200 gradë për 15 minuta pastaj e ulim në 150 gradë edhe për 15 minuta të tjera.
Ndërkohë që është duke u pjekur, përgatisim sherbetin dhe pasi të dal nga pjekja e hedhim.
E servojmë sipas dëshirës/ Marrë nga Kushina Shqiptare.