Pite me mollë

Përbërësit:

  • 500 gr petë të gatshme për pite
  • 6 mollë
  • 200 gr gjalpë i shkrirë
  • 100 gr arra të bluara
  • 4 lugë sheqer
  • 4 lugë (thërrime buke)
  • 1 lugë kanellë
  • rrush të tharë

Për sherbetin:

  • 700 gr sheqer
  • 1 l ujë
  • ½ limon

Përgatitja:

Mollët i qerojmë dhe i grijmë në rende.

Hedhim mollët në tigan(pa vaj) dhe i zbusim për 3-4 minuta.

Shtojmë shqerin dhe kanellën.

Përzijmë, dhe më pas i shtojmë dhe arrat e bluara dhe rrushin e tharë.

Petët i shtrojm në tavolinë 3 ose 4 dhe secilën e lagim me gjalp të shkrirë duke përshkuar tërë sipërfaqen me brushe kështu nuk merr shumë yndyrë.

Më pas hedhim rrushin e thatë dhe arrat në petë dhe i mbështjellim në formë roleje.

Rolet e përgatitura i vendosim në tepsi dhe i presim si në foto.

E pjekim në temperaturë 200 gradë për 15 minuta pastaj e ulim në 150 gradë edhe për 15 minuta të tjera.

Ndërkohë që është duke u pjekur, përgatisim sherbetin dhe pasi të dal nga pjekja e hedhim.

E servojmë sipas dëshirës/ Marrë nga Kushina Shqiptare.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button