fbpx

Dezertori amerikan Bouv Bergdal kursehet nga dënimi me burg

Dezertori amerikan Bouv Bergdal nuk do të dënohet me burg, por do të dëbohet nga armata e SHBA-së, kështu ka vendor sot tribunali ushtarak.

Bergdal ka ikur nga njësiti i tij i sistemuar në Afganistan në vitin 2009, pas çka ishte robëruar ose ka ikur te grupi i talebanëve, në të cilin qëndroi deri në vitin 2014/

Presidenti i atëhershëm amerikan Barak Obama urdhëroi lëshimin në lirë të pesë komandantëve prijës islamik nga burgu në Guantenamo, në këmbim për lirimin e Bergdallit,

Në tetori, Bergdall u deklarua fajtor pasi u akuzua për dezertimin nga vendi i rojës dhe për sjellje të pahijshme para armikut, për çka iu kërcënua dënim me burg prej 14 viteve.

Rasti i Bergdall shkaktoi kritika në SHBA, si për shkak të lirimit të pesë islamikëve, ashtu edhe për shkak se të paktën gjashtë ushtarë janë vrarë derisa kanë tentuar ta locojnë dhe lirojnë Bergdall nga talebanët.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button