fbpx

Pasaporta e Singaporit “më e fuqishmja në botë”

Pasaporta e Singaporit është radhitur si “më e fuqishmja” në botë, sipas Indeksit global për pasaporta, i cili sot e publikoi firma konsultante globale “Arton Kapital”.

Radhitja bazohet mbi “rezultatin pa viza”, i cili e tregon numrin e vendeve ku personi me pasaportë të caktuar mund të udhëtojë pa viza ose viza gjatë arritjes.

Pasaporta e Singaporit është në krye të listës me rezultat pa viza për 159 vende, ndërsa pas saj është pasaporta gjermane me 158 dhe ajo suedeze me 157 vende ku nuk duhen viza.

Në listën dominojnë pasaportat evropiane, me ç’rast Gjermania është në krye në dy vitet e fundit.

Megjithatë, pasi Paraguaji i hoqi vizat për ata që posedojnë pasaporta nga Singapori, ky vend aziatik këtë vit erdhi në krye të listës.

“Për herë të parë një vend aziatik ka pasaportë më të fuqishëm në botë. Kjo është dëshmi për marrëdhëniet inkluzive diplomatike të Singaporit dhe politikës së jashtme efektive”, deklaroi drejtori i “Arton Kapital”, Filip Mej.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button