fbpx

Megaprojekti i Putinit, që Stalini e kishte ëndërruar por nuk ia doli

Ishte Stalini që hodhi idenë e një lidhjeje midis kontinentit sovjetik dhe ishullit Sakhalin, në lindjen e largët. Përafërsisht 70 vjet më vonë, Putini e rilançoi planin, duke synuar ndërtimin e një ure në gjendje për të bashkuar dy territoret.

Jo vetëm kaq, shkruan Bota.al. Kreu i Kremlinit do të donte të zgjeronte projektin në Japoni, duke promovuar ndërtimin e një ure të dytë nga Kepi Crillon deri në Cape Soya, në majën veriore të ishullit Hokkaido.

Këto infrastruktura do të lejonin që Europa Perëndimore të lidhej nga toka me Japoninë, nëpërmjet rrjeteve hekurudhore që kalojnë nga Rusia.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button