fbpx

Dhjetë gabime të gjuhës së trupit, që me siguri jua dëmtojnë jetën!

Rregullat e komunikimit thonë se 58% e suksesit tuaj, në cilëndo situatë, varen nga gjuha juaj e trupit

10. Qëndrimi i keq

Qëndrimi me shpatullat të ulura ju bën të dukeni të parëndësishëm, të dobët dhe pa besim tek vetja. Nëse zhyteni në karrike ose mbështeteni shumë, sinjalizoni të tjerët se jeni shumë  rehat dhe të painteresuar në atë që po bëni. Nëse ende s’bindeni, ka prova shkencore që qëndrimi shtrembër mund të ulë humorin tuaj dhe vetëvlerësimin, shkruan Bota.al.

9. Pozicioni i keq i këmbëve

Pozicioni i këmbëve tuaja është më i pavetëdijshëm dhe, për këtë arsye, më i vështirë për t’u kontrolluar. Megjithatë, kjo mund të përcjellë pasigurinë tuaj dhe të zbulojë gjendjen tuaj mendore, ose synimet e fshehura. Mënyra se si vendosni këmbët tuaja kur uleni mund të zbulojë diçka rreth personalitetit tuaj.

• Njerëzit që zgjedhin pozicionin A (gjunjët së bashku, këmbët të ndara) projektojnë një imazh të dikujt që është fëminor, i pasigurt dhe i ëndërrimtar.

• Këmbët e kryqëzuara si në figurën B mund të zbulojnë një qëndrim mbrojtës, distant ose të mbyllur.

• Pozicioni C sinjalizon dominim dhe rëndësi. Megjithatë, ai gjithashtu zbulon arrogancë dhe shpesh është i papërshtatshme dhe i pavolitshëm në situata formale.

• Këmbët paralele si në foton D është një pozicion neutral, që ju bën të dukeni të hapur dhe të qetë.

• Vendosja e këmbëve si në figurën E është më e zakonshme për gratë dhe i bën ato të duken më femërore dhe tërheqëse.

8. Gjestet e ekzagjeruara

Monitoroni lëvizjet e dorës dhe të krahut. Kur një person është duke lëvizur duart, kjo tregon mungesë besimi dhe profesionalizimi. Nuk është çudi që lëvizje nervore të tilla si kërcitja e gishtërinjve, luajtja me flokët, ose kafshimi i thonjve dhe buzëve, ju bëjnë të dukeni të shqetësuar dhe të pasigurt. Megjithatë mungesa absolute e gjesteve mund të jetë gjithashtu e dëmshme dhe sinjalizon një humbje interesi.

7. Krahët e kryqëzuar

Qëndrimi ose ulja me krahë të kryqëzuara është një pozitë mbrojtëse, e cila mund të japë përshtypjen se nuk jeni as të impresionuar, as të interesuar. Nëse mbani krahët paralel me trupin, nga ana tjetër, tregoni se jeni të hapur për bisedë. Edhe më mirë, mbajtja e duarve pas tregon superioritetin, fuqinë dhe besimin tuaj. Megjithatë, sipas disa studimeve, armët e kryqëzuara tregojnë këmbëngulje më të madhe kur keni të bëni me detyra të vështira.

6. Dorështrëngim i dobët

Një shtrëngim duarsh i fortë është i rëndësishëm. Dikush me një shtrëngim duarsh të dobët mund të shihet si person me mungesë autoriteti dhe besimi. Edhe pse, nëse shtrëngimi i dorës është shumë i fortë, mund të perceptohet si agresiv. Një nga shtrëngimet më të këqija të duarve, quhet “dorështrëngimi i peshkut” – një shtrëngim duarsh i dobët, me duart e ftohta dhe djersë, që jep përshtypjen e një personi i cili është i dobët në karakter dhe i ftohtë në natyrë.

5. Kontakti i papërshtatshëm me sy

Shmangia e kontaktit me sy ju bën të dukeni të papërgatitur ose joprofesional në një takim biznesi dhe të pasigurt ose të pasinqertë gjatë një takimi të parë, apo në një festë. Nga ana tjetër, sipas ekspertes së gjuhës së trupit, Carol Kinsey Goman, kontakti i tepruar me sy mund të duket i pasjellshëm, intimidues dhe armiqësor.

4. Nervozizmi

Nervozizmi i shfaqur kur luani me me flokët, duart, telefonin ose ndonjë send tjetër mund të jetë shpërqëndrues për partnerin tuaj të komunikimit dhe pengues për fokusimin. Ju, nga ana tjetër, do të dukeni të dobët dhe të shpërqëndruar, edhe pse një studim i kohëve të fundit tregon se kjo gjë ndihmon për të mbajtur më mirë informacionin. Mos shikoni telefonin kur jeni duke biseduar me dikë sepse është e pasjellshme dhe tregon se nuk jeni të interesuar në bisedë.

3. Pozicioni i gabuar i gishtërinjve dhe i duarve

Fërkimi i pëllëmbëve ose vendosja e gishtërinjve të një dore mbi gishtat e dorës tjetër për të formuar një “zjarr” duhet të përdoret me kujdes. Ata mund të japin përshtypjen se po përpiqeni të mashtroni një person tjetër, ose të impononi mendimet tuaja, në vend që të bindni.

2. Mos reflektimi i të tjerëve

Reflektimi i gjesteve të të tjerëve ju ndihmon që të ndërtoni raport me ta. Gjithashtu zhvillon besimin dhe ju lejon të angazhoheni në biseda më të thella. Studimet tregojnë se ndonëse burrat e kanë më të vështirë se gratë, gratë janë më të ndikuara nga kjo gjë dhe i konsiderojnë më tërheqës burrat që pasqyrojnë gjestet apo qëndrimin e tyre.

1. Mos pohimi me kokë apo buzëqeshja

Buzëqeshjet apo pohimet me kokë mund të jenë shenja të fuqishme joverbale, për t’i bërë dikujt të kuptojë se po dëgjoni me kujdes dhe në mënyrë aktive. Buzëqeshjet u japin rehati atyre që janë përreth jush. Ndërkohë që disa njerëz nuk do i kushtojnë vëmendje pozicionit të këmbëve dhe krahëve tuaja, të gjithë do të reagojnë ndaj sinjalit që përcjell fytyra juaj. Po kështu, buzëqeshja ju bën të ndiheni mirë me veten. Provojeni! / Bota.al

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button