fbpx

Rezultatet të KSHZ-së: LSDM udhëheq në 37 komuna, VMRO-DPMNE në 15, BDI në katër

Sipas rezultateve fillestare që i ka publikuar Komisionit Shtetëror i Zgjedhje në ueb faqen e tij, kandidatët për kryetar të komunave të LSDM-së udhëheqin në 37 komuna, të VMRO-DPMNE në 15, BDI në katër.

Pas numërimit të 14.22 për qind të votave, në Manastir udhëheq Natasha Petrovska me 61.98 për qind kundrejt Zoran Ilioskit me 32,81 për qind, në Bogdanc udhëheq Bllazhe Shapov nga LSDM me 65,83 për qind kundrejt Nikolla Roglev – 32 66, ndërsa në Gjevgjeli prin Sasho Pockov i LSDM-së me 56,67 për qind, krahasuar me Ivan Frangov nga VMRO-DPMNE me 39,76 për qind. Edhe në Kumanovë udhëheq Maksim Dimitrievski nga LSDM me 62,64 krahasuar me Zoran Georgievskin nga VMRO-DPMNE me 28,06.

Në Veles tan për tani në një udhëheqje të vogël është kandidat i LSDM-së, Ace Kocevski me 48, 98 në krahasim me Sllavço Çadiev nga VMRO-DPMNE me 46,27 dhe baraz është në Gjorçe Petrov midis Aleksander Naumovskit nga LSDM-ja dhe Vllado Misajlovski nga VMRO-DPMNE.

Në Gazi Baba në kryesim të lehtë është Toni Trajkovski nga VMRO-DPMNE me 49,03 në krahasim me Boris Georgievskin nga LSDM – 44, 75, ndërsa në Shtip udhëheq Ilço Zahariev nga VMRO-DPMNE me 60 për qind në krahasim me Bllagoj Boçvarska nga LSDM – 33.

Në Tetovë, Teuta Arifi udhëheq me 29,54 në krahasim me Bilall Kasamin nga BESA 26,52.
Për komunat e tjera tani për tani nuk ka të dhëna të publikuara.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button