fbpx

Zgjedhjet do t’i ndjekin 5.011 vëzhgues vendor dhe 373 vëzhgues të huaj

Zgjedhjet Lokale në Maqedoni do t’i ndjekin 5.011 vëzhgues vendorë dhe të huaj, si dhe gjashtë gazetarë të huaj, të akredituar nga KSHZ-ja.

Prej atyre vendor numër më të madh ka MOST – 2.843 pastaj Shoqata e qytetarëve ZIHA “Sinergia” – Shtiç 1.829, Civil – Qendra për liri 191, Instituti për strategji ekonomike dhe marrëdhënie ndërkombëtare Ohër – Shkup 125, Qendra për mirëkuptim dhe bashkëpunim institucional Shkup – CRIS Shkup 17 dhe Qendra e Maqedonisë për kulturë dhe zhvillim gjashtë vëzhgues.

Nga të huajt, numër më të madh vëzhguesish ka Misioni i OSBE/ODHIR 198, pastaj Ambasada e SHBA-së në Maqedoni 33, Delegacioni i BE 23, Qendra ndërkombëtare studentore për zgjedhje (IESC) 18…

Vëzhgues ka akredituar edhe Zyra e NATO-s në Shkup dhe Ambasada e Federatës Ruse, Shqipëria, Austria, Franca, Britania e Madhe, Suedia, Hungaria, Mbretëria e Holandës, Italia dhe Sllovakia në Maqedoni.

Në KSHZ janë akredituar edhe 294 përkthyes.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button