fbpx

Asteroidi sot i afrohet tokës, por a do të shkaktojë dëm

Asteroidi “2012 TC4” sot do të kalojë pranë Tokës edhe atë në distancë sa tre e gjysëm diametra të saj, respektivisht një e nënta e distancës mes planetit tonë dhe Hënës.

Distanca me planetin tonë do të jetë 44 mijë kilometra. Por pavarësisht kësaj, as këtë herë për fat të mirë asteroidi i kategorisë Apollo, nuk do të shkaktojë problem.

Astronomët kanë llogaritur se mundësia për prekje me planetin tonë është e një përqindjeje ekstremisht të vogël: 0,00055 për qind.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button