fbpx

Kirsten Nillsen është ministrja e re e Sigurisë së Brendshme të SHBA-së

Presidenti i SHBA-së Donald Tramp, mbrëmë e emëroi eksperten për siguri Kirsten Nillsen, për ministre të Sigurisë së Brendshme, në vendin e Xhon Keli, i cili tani është emëruar për shef të  zyrës së Shtëpisë së Bardhë.

Ministria e Sigurisë së Brendshme u formua pas sulmeve terroriste më 11 shtator të vitit 2011 dhe është kompetent për sigurinë kufitare, rojën bregdetare, reagimin gjatë situatave të jashtëzakonshme dhe doganave.

Nilsen ishte zëvendëse e Keli në Ministri, por u zhvendos së bashku me të në Shtëpinë e Bardhë në korrik të këtij viti, ku u emërua në vendin e Rajns Pribus.

Në Ministrinë e Sigurisë së Brendshme janë të punësuar mbi 240.000 persona.

Nilsen është avokate, specialiste për kibersiguri dhe ka punuar në Ministri, kur Xhorxh Bush ishte president i SHBA-së.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button