fbpx

Nesër një asteroid do të kalojë një ‘fije floku’ larg Tokës

Shkencëtarët e NASA-s po vëzhgojnë hap pas hapi një asteroid që pritet të kalojë pranë Tokës ditët e nesërme.

Asteroidi, i quajtur “ TC4”, nuk është parë për pesë vjet që kur u zbulua për herë të parë në vitin 2012, mes frikës se mund të fluturonte në mënyrë të rrezikshme afër Tokës, transmeton Syri.

NASA parashikon që TC4-ra do të fluturojë afër Tokës më 12 tetor, në një distancë prej rreth 27,000 miljesh, duke i dhënë shkencëtarëve një mundësi për të testuar teknologjinë e mbrojtjes planetare.

Rruga e asteroidit është përshkruar nga shkencëtarët, në terma astronomikë, si nje “fije floku” larg.

“Shkencëtarët gjithmonë e kanë vlerësuar njohjen kur një asteroid do të bëjë një qasje të afërt dhe të kalojë në mënyrë të sigurt në Tokë, sepse ata mund të bëjnë përgatitjet për të mbledhur të dhëna për të karakterizuar dhe mësuar sa më shumë të jetë e mundur në lidhje me të”. tha Michael Kelley, shkencëtar i programit dhe shtabi i NASA-s për fushatën e vëzhgimit të “TC4”

Ai do të kalojë midis Hënës dhe Tokës.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button