fbpx

Në Turqi filloi gjykimi i gazetares gjermane Meshale Tolu

Në Turqi sot filloi procesi gjyqësor kundër gazetares dhe përkthyeses gjermane Meshale Tolu.

Procesi fillon pesë muaj pas arrestimit të Tolusë nën akuzën për anëtarësim në organizatën terroriste Partia marksiste-leniniste komuniste dhe për përhapje të propagandës.

Gazetarja e agjencisë së lajmeve ETHA është arrestuar më 30 prill të këtij viti në Stamboll. Nëse Tolu dënohet dëshmi i saj do të mund të jetë edhe deri në 20 vite burg.

Qeveria gjermane apeloi për lirimin e Tolusë, si dhe të dhjetë shtetasve të tjerë gjermanë, të arrestuar në Turqi.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button