fbpx

Pacientët në Maqedoni njëmbëdhjetë ditë pa insulinë, ja arsyeja

Njëmbëdhjetë ditë nuk ka insulinë në më shumë qytete në vend. Arsyeja për këtë është se Agjencia për barna (MALMED) javën e kaluar ka kryer kontroll të intensifikuar të inspektimit dhe ka inspektuar të gjitha seritë e insulinave që i shpërndajnë distributorët. Me shumë gjasa, kompanitë shpërndarëse nuk kishin aksione më të mëdha të insulinës, kështu që për shkak të këtij kontrolli të papritur, shumica e pacientëve mbetën pa insulinë, shkruan NOVA TV, njofton Portalb.mk.

“Javën e kaluar, Agjencia për barna (MALMED) kreu një inspektim detajues për të gjitha seritë e insulinës për të cilat shpërndarësit paraqitën dokumentacionin. Pas inspektimit, sipas ligjit, mostrat e mbledhura u dërguan për shqyrtim në një laborator të akredituar në Institutin e Shëndetit Publik. Dje, pas marrjes së rezultateve të testimeve, është bërë një zgjidhje për vënien në qarkullim të serive të testuara të insulinës, “tha për NOVA, Robert Bekiroski, drejtor i MALMED.

“Dua t’u bëj thirrje distributorëve që të sigurojnë sasinë e nevojshme të insulinës në kohë, duke pasur parasysh se sipas ligjit çdo produkt mjekësor para se të vihet në qarkullim duhet t’u nënshtrohet kontrolleve të duhura. MALMED do të vazhdojë të kryejë aktivitetet ligjore dhe nuk do të lejojmë që asnjë ilaç të lëshohet në treg pa kaluar nëpër të gjitha ekzaminimet dhe kontrollet e parashikuara nga ligji “, theksoi Bakiroski.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button